Om

  Mitt namn är Wilma Sjöberg och jag är författare, iallafall till sinnet då jag inte har fått någon bok utgiven. Jag älskar att skriva och har redan skrivit två romaner (dock är de outgivna och kommer förbli det då dessa endast var övningar för mig i skrivandets konst). Under många år har jag skrivit på engelska men har under de senaste månaderna insett att 1) jag skriver tusen gånger bättre på svenska än engelska 2) svenska är mitt modersmål så varför skulle jag inte skriva på svenska? 3) mina chanser att bli utgiven ökar avsevärt då jag skriver på svenska.

Utöver att skriva gillar jag historia (som jag studerar på universitet), film, tv-spel och långa promenader i Stockholm. Självklart umgås jag med vänner också men det känns lite överflödigt att skriva här, som ett behov av att hävda sin popularitet.

Som person skulle jag nog säga att jag är oerhört målmedveten och disiplinerad, därför tror jag att mina chanser att slutföra bokprojekt är goda. Jag är också rätt flummig, skrattar mycket och har inget större intresse av att gå ut och fest och dricka på fredagskvällen. Favoritprogrammet på SVT är På spåret och Downton Abbey. Just nu är jag väldigt inne på Neil Gaimans böcker och tar mycket inspiration från honom. Andra författare som inspirerar är John Steinbeck, David Peace och Oscar Wilde. Har tyvärr inte hittat någon kvinnlig förebild än (förutom JK Rowling så klart!).

Det var lite om mig, hoppas du kommer ha en lärorik och underhållande tid på min blogg. Tveka inte att kommentera.

Annonser

2 responses to “Om

  1. Sandra My

    Glad att jag landade här. Sökte på ”skrivcirkel” och fann dig. Ska definitivt fortsätta läsa dina noveller… Hoppas det går bra för dig med att få en bok utgiven, tills dess kan du vara helnöjd över att ha knåpat ihop några romaner. Det är inte så bara. Själv har jag legat lägre än under jorden när det kommer till produktivitet, har svårt att finna mitt ‘flow’. Jag kanske kommer dit en dag jag också.

    • Välkommen Sandra! Vad roligt att du hittat hit 🙂 Klart du kommer hitta ditt flow! Förr eller senare så kommer det gå! Kanske du ska försöka med taktiken att försöka skriva kanske 300 ord per dag eller något liknande? Kan vara ett bra sätt att komma igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s