Att återvända

Jag blåser här med liv i denna blogg igen! Under en period har jag inte känt mig manad att blogga eller skriva skönlitterärt. Det är lite underligt det där med skrivande, ibland går det och ibland vill det sig inte alls. Ord har inte ens hamnat på papper, i ett kreativt syfte vill säga. Jag har däremot skrivit en hel del akademiskt vilket faktiskt är riktigt roligt.

Men det skönlitterära och kreativa måste få plats i mitt liv, annars blir inget helt. Det jag gjorde här om dagen, som jag verkligen kan rekommendera var att jag satte mig med en anteckningsbok och en penna och skrev en rubrik. Att skriva. Sedan skrev jag allt jag kom att tänka på, utan några intentioner att vara rolig, poetisk eller intelligent. Ord flödade ur den blå pennan och när jag sedan läste igenom det förstod jag några saker lite bättre. Vad det var jag förstod känns ganska personligt så det tänker jag inte dela här men jag fick lite bättre riktning i mitt skrivande.

I övrigt kan jag rekommendera er alla att se Babel! Särskilt inspirerande tyckte jag Yann Martel var i första avsnittet (efter cirka 40:30).

Så, välkomna tillbaka, hoppas ni inte glömt mig!

Annonser

1 kommentar

Filed under Lifvet som skrifvare

One response to “Att återvända

  1. Wilma! Underbart att du är tillbaka.
    Lustigt att du nämner Yann Martel i Babel, har precis tittat igenom de två första avsnitten och det inslaget är även min favorit. Så mycket klokhet han har! Avslappnad, ärlig och intelligent.

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s